Resett gjør kommentarfeltet eksklusivt for abonnenter

Helge Lurås’ Resett takker for seg

Helge Lurås, redaktør i Resett og tidligere leder av “livssynssamfunnet Ytringsfrihetsforbundet” (nå omdøpt til Frihetsforbundet), har i natt skrudd av sine offentlige kommentarfelt. I praksis vil det nå koste 1.188 NOK i året å ytre seg på Resett sitt lukkede forum.

Lurås forsvarer beslutninga sådan:

Vi har egne folk som har sittet og modererert fra kl 07-24. Det har kostet Resett over 1 million kroner i året. (…) Styret i Resett har besluttet at vi må få opp inntjening og kutte i kostnader. Å legge kommentarfeltet bak betalingsmur er et av tiltakene vi nå prøver. Vi håper å få noen nye betalende abonnenter på den måten.

Å gjøre kommentarfeltet eksklusivt for abonnenter, gjør oss også mindre sårbare for sabotasje. (…) Å fjerne forhåndsmoderering tror vi vil gjøre brukeropplevelsen bedre og kommentarfeltet mer attraktivt. Vi regner også med at de som er betalende abonnenter er ansvarlige og ikke legger ut kommentarer som ødelegger for Resetts omdømme.

Ironisk nok kan du ikke kritisere beslutninga, fordi kommentarfeltet allerede er fjerna. Så du kan feks. ikke foreslå at Resett lar være å moderere og at folk skal være ansvarlige for sine egne kommentarer.

Les Marcus Aurelius

Of each particular thing, ask:
What is it in itself?
What is its nature?

Resett ble lansert i 2017 som et innvandringskritisk og kulturkonservativt nettsted - trodde jeg. Det viste seg å være et noe kulturliberalt, sionistisk og antirasistisk nettsted, med jøde, somalier og transvestitt i redaksjonen. Og Helge Lurås.

I 2020 hadde Helge Lurås 708.000 NOK i lønn fra Resett, samtidig som han får reklame og salg av sine egne bøker gjennom nettstedet. Likevel skriver han sentimentale brev til leserne der han tigger om å få dekket “underskuddet” til Resett, som om hans eget lønnsnivå er hellig.

Lurås har over tid fått vist fram sin sanne karakter. Han er oppriktig kritisk til innvandring, og skriver interessante og reflekterte kommentarer. Men han er også en luring og opportunist. Han er for grisk og korrupt til at Resett kunne være et (norsk) kulturkonservativt nettsted, og gjorde seg isteden strømlinjeforma med det samme. Ved å lukke kommentarfeltet til Resett understreker han at ‘Ytringsfrihetsforbundet’ bare var enda et prosjekt for å fylle lommeboka (gjennom medlemskontigent og statsstøtte), og at han ikke har en genuin, ideologisk iver for at nordmenn skal kunne ytre seg fritt.

Som så mange andre prosjekt er Resett “en maktkonsentrasjon som motpol til maktkonsentrasjon”. Målet til Lurås er å vokse sin egen innflytelse - gjennom et nettsted som nå skorter på både norsk identitet og ytringsfrihet.


Kvalitet over kvantitet

På forumet Selvstyre.no kan nordmenn fritt uttrykke seg om det norske samfunnet. Gratis. Og mi eiga sjel kan korrumperes som alle andres sjeler, så derfor er forumet eid av en sjøleiende “non-profit” organisasjon.

For tida er det jeg alene som finansierer organisasjonen & forumet. Men trass i at forumet er en utgiftspost, så oppfatter jeg det som verdifullt. Hvorfor det? Det er fordi om noe er viktig, så er det verdt å ofre tid & penger på.

Om du har et livsviktig budskap, hvorfor ta betalt for å spre det?


Budskapet & målet her i gården er forresten dette: Politisk-økonomisk maktkonsentrasjon, særlig den internasjonale, er en trussel mot vårt felles livsgrunnlag. En maktkonsentrasjon tjener først og fremst sine egne interesser, og ikke interessene til vanlige folk utenfor maktkonsentrasjonens kjerne. Derfor trenger vanlige folk egne fora til å danne og uttrykke sine egne oppfatninger om problemer som eksisterer i samfunnet (og løysinger til disse). Og derfor er det viktig at det eksisterer frie “tankeverktøy” som forumet Selvstyre.no.