Overivrig vaksinekritikk / Hva forteller britiske helsedata om RNA-vaksinene?

Ny dag, ny overivrig vaksinekritikk på Derimot.no



“Redaksjonen” på Derimot.no har delvis oversatt en ny artikkel fra DailyExpose.UK, og igjen er data feilaktig presentert.

Påstand: “Blant uvaksinerte faller dødstallene…”

Nei, påstanden som “redaksjonen” valgte som hovedoverskrift er feil, som bildene nedenfor viser. Faktisk er det en økning i dødstall fra 46 i desember til 60 i januar (30% økning). Det er den prosentvise andelen uvaksinerte blant angivelige “Covid-19 Deaths” som falt litt.



Påstand: Dødsfall blant trippel-vaksinerte skjøt i været 495%

Her utelater “redaksjonen” en helt essensiell faktaopplysning fra originalartikkelen:

Between 11th Dec and 7th Jan 22 the unvaccinated population accounted for 25% of hospitalisations, but fast forward one month and we find that between 8th Jan and 4th Feb 22 the unvaccinated only accounted for 19.5% of hospitalisations despite the huge roll-out of the third dose to millions in December.

Når du vaksinerer millioner av mennesker med 3. dose, så vil gruppa “2 dose vaccinated” minke betydelig, og gruppa “3 dose vaccinated” øke betydelig. Så når du ikke justerer med “per 1.000”, så blir det meningsløst å sammenligne endring i sykehusinnleggelser og død mellom grupper som er helt endra.

Det jeg anser som den rimelige tolkninga av antallet sykehusinnleggelser (bildet nedenfor) og døde, er at utrullering av tredje dose i desember har ført til alvorlige bivirkninger og død i Skottland.

Det tallene ikke viser, er om det å ta 3 doser fører til økt sykehusinnleggelse og død etter å ha blitt smittet av koronaforkjølelse feks. én måned etterpå. Det er alt for mye usikkerhet og naturlig skeivhet i disse dataene til å konkludere med noe sånt.


Til slutt vil jeg si at jeg ikke skriver denne kommentaren fordi jeg er pro vaksiner, men fordi jeg vil at kritikken mot RNA-vaksinene skal være klar og presis. Det er for mye hopping til konklusjoner og vridning av tall blant vaksinemotstandere. Men jeg kan støtte akkurat denne konklusjonen i originalartikkelen:

This [de generelle dataene i bildet nedenfor] doesn’t make sense if the Covid-19 vaccines are effective. Clearly they are not effective at preventing transmission or infection. They are not effective at preventing hospitalisation, and they are not effective at preventing death. They seem to actually make things considerably worse.