USAs største legemiddeldistributører tiltalt i sak om epidemien som til nå har kostet 500.000 amerikanere livet

Mandag startet rettssaken mot de tre største legemiddeldistributørene i USA, skriver Børsen/Dagbladet, og fortsetter:


Dette er en relatert diskusjon ved siden av det originale innlegget ved https://steigan.no/2021/05/usas-storste-legemiddeldistributorer-tiltalt-i-sak-om-epidemien-som-til-na-har-kostet-500-000-amerikanere-livet/
2 Likes

Oversatt fra et innlegg i WSWS.

Tidligere fortrolige opplysninger fra Drug Enforcement Administration (DEA), offentliggjort i forrige uke, sporer ethvert narkotisk stoff solgt i Amerika fra produsent til distributør mellom 2006 og 2012. Denne informasjonen som analyseres i en omfattende rapport fra Washington Post, setter lys på den massive, profittdrevet spredning av opiater, tilskyndet av hele det politiske etablissementet.

I løpet av seksårsperioden, har legemiddelprodusenter og distributører oversvømmet landet med 76 milliarder reseptbelagte smertestillende piller, og fyrt opp en opiat epidemi som nå dreper 50.000 mennesker i året i USA. Mangemilliard-dollar legemiddeldistributører som McKesson Corp, Walgreens, Cardinal Health og Amerisource har målrettet salget spesielt til en av de fattigste regionene i landet, Appalachia, tidligere kull gruvedrift sentre i Kentucky, Virginia, West Virginia og Tennessee.

Norton, en liten by med mindre enn 4000 innbyggere i det sørvestlige hjørnet av Virginia, fikk 8,263,510 reseptbelagte smertestillende piller, nok for 305 piller per person per år. Et Walmart apotek i byen har alene fått mer enn 3,5 millioner av opiater piller. I Mingo County, West Virginia, et tidligere kullgruvedrift fylke med økonomiske problemer og med 29 prosent andel fattige, fikk 29,548,720 piller flommet inn i byen, nok til å gi hver person med 203,5 piller i året. Et apotek i Kermit, West Virginia, en by med bare 392 mennesker, skrev ut ni millioner hydrokodon piller i en to-års periode.

Fylkene som hadde mest piller per person opplevde at de hadde mer enn tre ganger dødeligheten av opiat-overdoser enn i resten av landet. Tretten av disse fylkene hadde en opioid dødelighet på mer enn åtte ganger folketrygdens landsgjennomsnitt, og sju av dem var i West Virginia alene. I Norton, var innbyggerdødeligheten av reseptbelagte opiat-overdoser 18 ganger landsgjennomsnittet. Ifølge analysen av Post, holdt volumet av piller distribuert av stoffet selskapene tritt med den økende opiat- epidemien, som økte 51 prosent, fra 8,4 milliarder i 2006 til 12,6 milliarder i 2012.

Selskapene svarte på den dødelige opiat-epidemien, fullt klar over at det var å drepe tusenvis av mennesker i året, ved å pumpe enda flere piller i de hardest rammede områdene, fremfor alt Appalachia. I denne perioden brukte opiat produsenter $ 11676 på markedsføring per hver tusen innbyggere som bor i regionen. Målretting av salget til av Appalachia har en spesielt kriminell karakter.

Regionen var en gang midt i kullindustri perioden, og dens gruvearbeidere var blant de mest militante delene av arbeiderklassen. I 1921, i det som ble kjent som slaget ved Blair Mountain, ble rundt 10.000 væpnede gruvearbeidere satt inn for å frigjøre andre gruvearbeidere som hadde vært fengslet i Mingo County under en unntakstilstand. Gruvearbeiderne ble etter hvert spredt ved hjelp av et luftangrep av US Air Force.

De militante av gruvearbeidere fortsatte i 1960 og 1970, som omfattet flere streiker i 1969 for å tvinge igjennom føderale forskrifter som anerkjenner svart lunge som yrkessykdom og for å begrense eksponering for kullstøv, og en 111-dagers streik i 1977 til 1978 bel gjennomført av United Mine Workers (UMW) ledet av President Arnold Miller og Taft Hartley til tross for at Jimmy Carter beordret de tilbake til arbeid.

På 1980-tallet, gjennomførte den herskende klassen et tiår med fagforenings-knusing og masseoppsigelser, tilskyndet av UMWs Richard Trumka, nå president i AFL-CIO, som isolerte og forrådte en rekke streiker og hjalp innføring store nedleggelser av arbeidsplasser, og kutt i lønn, fordeler og sikkerhetsforhold.

Dette sviket kulminerte med at 1989 Pittston streiken og streikene i West Virginia, Virginia og Kentucky ble slått ned. Fagforeningene og det demokratiske partiet ledet sosiale ødeleggelser i regionen. Ved begynnelsen av dette århundret var en tredjedel av de 100 fattigste fylkene i USA konsentrert i kullfelt områdene. Kapitalismen, etter å ha profittert på at regionen stupte inn i økonomisk nedgang, fant en nok en gang en måte å tjene penger ved å utnytte sosiale elendighet det hadde forårsaket til å gjøre befolkningen til stoffmisbrukere på dødelige medikamenter.

Farmasøytiske selskaper pumpet byer fulle av opiater og tok inn milliarder av dollar. Lekkede e-post utvekslinger mellom narkotika produsenter og distributører gir en følelse av karakteren av denne operasjonen og de som orkestrerte det. I januar 2009, sendte Victor Borelli, en nasjonal account- manager for legemiddelprodusenten Mallinckrodt, en epost til Steve Cochrane, visepresident for salg for KeySource Medical, og informerte ham om at 1.200 flasker med oksykodon 30 mg tabletter hadde blitt sendt.

“Hold ‘em Comin’!” svarte Cochrane. “Fly det ut der! Det er som folk er avhengige av disse tingene eller noe. Oh, vent, folk er …”Borelli svarte:“Akkurat som folk spiser Doritos, de forsetter bare å spise. Vi vil skaffe mer!” Det er et sosiopatisk kjennetegn for slike kommentarer som uttrykker en grusom mangel på respekt for menneskeliv. Det er imidlertid sosiopati forankret i et system.

Å flomme områder med økonomiske problemer med milliarder av opioider år for år, og det midt i en nasjonal helsekrise og til tross for flere nivåer av statlige tilsyn, er ikke et produkt av “crony” kapitalisme eller “ødelagt” kapitalisme, som demokratenes president kandidater Bernie Sanders og Elizabeth Warren liker å forkynne. Det er snarere et uttrykk for den brutalt utnyttende naturen til selve systemet.

Så langt tilbake som 1916 identifiserte Lenin integrering av gigantiske selskaper i maskineriet av staten som “stats-monopolkapitalismen,” den karakteristiske formen for kapitalistisk herredømme i imperialismens tidsalder. Denne prosessen var fortsatt i sin barndom når Lenin analyserte den. Det har siden blitt mange ganger verre. Republikanerne og demokratene er både skyldige i en enorm sosial forbrytelse mot befolkningen i landet.

Så insestuøse er forholdet mellom selskapene og staten at på høyden av opiat epidemien i 2016 ble et enstemmig Representantenes hus og Senat enige om å godkjenne en lov med hovedformål å stoppe DEA Office of Diversion Kontroll fra å stanse opiat sendingene hvis salgene var uvanlig store og uforklarlige.

Lovforslaget, som ble brakt til avstemming ved republikanske Tom Marino, ble skrevet av Linden Barber, en tidligere DEA ansatt som forlot sin jobb som førsteamanuensis sjefsrådgiver ved DEA og innen en måned sluttet han seg til et advokatfirma som lobbyer kongressen på vegne av narkotika selskaper.

Han kan sees på TV-reklamer som fallbyr sine ferdigheter til potensielle legemiddel- distribusjons kunder som venter seg en DEA gransking. I løpet av denne perioden, har farmasøytisk industri og advokat-firmaer som representerer dem ansatt minst 46 etterforskere, advokater og ledere direkte fra DEA.

Før godkjenning av loven, hadde Kongressen hørt vitnesbyrd fra dusinvis av eksperter, inkludert daværende leder av Office of Diversion Kontroll for Drug Enforcement Administration, som senere ble presset ut av sin stilling for sin motstand mot godkjenning av den legemiddelselskap-frembrakte epidemien.

Lovforslaget ble signert i lov av daværende president Barack Obama, uten den vanlige foto eller pressedekningen slike signeringer vanligvis får. De farmasøytiske selskapene med mange milliarder dollar i profitt vil ikke bli stoppet av borgernes domstoler. Selskapene må eksproprieres, og selskapene må gjøres om til offentlig eide selskaper som en del av et planlagt, internasjonalt koordinert sosialistisk medisinsk system basert på å levere kvalitets helsetjenester for alle heller enn å generere inntekter for milliardær kapitalister.

Alle de sosiale onder forbundet med avhengighet-arbeidsledighet, fattigdom, og mangel på utdanning, kan bare elimineres gjennom en kamp for å mobilisere arbeiderklassen mot hele det politiske systemet, begge partiene og alle deres politikere som er bestukket. For å avslutte narkotikaavhengighet og stoppe milliardær legemiddelselskapenes langing, er det nødvendig å sette en stopper for kapitalismen.

Genevieve Leigh.

1 Like

Uf, hvor er de da direkte ulaekre Northern Light - vaemmelden har ingen graenser :face_vomiting:

Tanken om min Italienske bekendtes kommentar for nogle aar siden kommer frem igen her - " Gennem de naeste 5 - 10 aar, vil vi opleve nogle forfaerdelige ting paa jorden Jette. Det vi virkelig oplever, er Giganternes fald" med “Giganternes” mente han selvfoelgelig Kolonilande e, som jo inkluderer USA…ingen tvivl om min bekendte havde ret…

Vi faar alle deres usle/perverse trick nu jo :sleepy:

1 Like

Om noen lurer på hvilke markedskrefter som står bak disse «vaksinene» er det bare å se på f.eks dagens næringsliv i dag. Av de 10 toppsakene på nettsiden er 5 av dem relatert til vaksinering. Og om hvor mange som vil snike i «køen» osv osv

PR som koster flesk

4 Likes

Ja Smiley eller, bare kig paa emballgen paa alle de nu “syge” Europaeres “medicinering” og du vil have, I hvert fald en del af svaret…

Det er snart mange aar siden en bekendt fortalte om det hav af diverse stoffer der dagligt bliver Indtaget af stort set ALLE I Kroatien og, bare kig PAA Danskerne…de opfindert nye ikke-eksisterende “sygdomme’” jaevnligt Jo for at kunne bedoeve Danskerne til ukendelighed…

Det er “naesten” ikke svaert at regne ud hvilket det naeste slave-kontinent er vel :sleepy:

‘The open minds of Europe’… og, de allerfleste Europaere hverken kan eller vil se, hvad der sker paa vort ellers saa dejlige kontinent nu…maaske det er paa tide at faa Europaerne sat paa plads…I hvert fald de gamle Kolonilande men, det er forfaerdeligt at opleve…

Det er mange aar siden, der udenfor vort kontinent, blev talt om, at naar Europaerne er faerdige med at begaa selvmord, saa vil det blive Kinesernes nye tourist destination…naesten rigtigt bortset fra vi ikke begaar selvmord men bliver brutalt myrdet …:sleepy: