Den gangen Klassekampen dokumenterte en utbredt konspirasjonsteori

Av Pål Steigan.

Vi som vokste opp som radikalere under den kalde krigen hadde en sterk følelse av at det foregikk en politisk overvåking fra de hemmelige tjenestene og CIA rettet mot radikale bevegelser i blant annet Norge. I noen tilfeller ble slikt dokumentert, men svært ofte ble det med ryktene. En svært utbredt konspirasjonsteori var at NATO i tilfelle en unntakstilstand ville bli brukt mot folket, blant annet i Norge. Det fantes gode grunner til å anta at det var slik, men til sjuende og sist så manglet vi håndfaste bevis, en rykende pistol. Det var og ble en teori, en konspirasjonsteori, som det ville blitt kalt i dag. Slik var det inntil en mann, en modig mann, avslørte at alt det vi hadde trodd faktisk stemte – og vel så det.


Dette er en relatert diskusjon ved siden av det originale innlegget ved https://steigan.no/2021/05/den-gangen-klassekampen-dokumenterte-en-utbredt-konspirasjonsteori/

Kul type. Det lages ikke sånne folk lenger. I dag er de unge så politisk korrekte at de fleste bestemødrene deres fremstår som hardnakka konspi, alle som en. Brukes ikke “følg prikkene” på unga i nyere tid…? :wink:

følg-prikkene

1 Like