Saken mot Assange faller helt fra hverandre, en av de største juridiske skandalene i historien

Fra Derimot.no.
Les hele artikkelen her.

Utdrag:
Saken mot Assange faller nå helt fra hverandre:

En av de største juridiske skandalene i historien.

29 JUNI 2021.

.

"Vi noterer oss at saken mot Julian Assange nå faller helt fra hverandre. Vi har hele tiden trodd den har vært konstruert for å stoppe kjefte på kritiske stemmer, folk som har avslørt USAs omfattende krigsforbrytelser og løgner. Det har vært viktig å holde dette skjult og da måtte varslere avskrekkes grundig.

Saken mot Julian Assange er prøvesteinen for å stoppe denne avslørende varslingen. Og så viser det seg gradvis nå at disse tiltakene mot Assange også er en forbrytelser mot ytringsfriheten, mot grunnleggende menneskerettigheter. Islendingen som innrømmer å ha mottar masse penger for å lyge på Assange er ingen tidligere medarbeider, men en informant plantet av FBI for ødelegge Wikileaks og Julian Assange.

Hvordan de store mediehusene dekker Assangesaken viser deres egentlig forhold til ytringsfriheten.

Det virkelig store spørsmålet er hvordan våre store medier dekker denne sensasjonelle vendingen. Får vi medieoppslag tilsvarende Navalny-saken i Russland eller begraves sensasjonen med taushet? Spørsmålet er retorisk for svaret gir seg selv: Taushet, stille som i graven.

Det andre store spørsmålet er hvordan rettsvesenet i Storbritannia nå reagerer som følge av denne avsløringen. Saken er nå i filler men fortsatt sitter han i et høy-risiko-fengsel som om han er en farlig forbryter og ikke en varsler. I virkeligheten er han en helt for ytringsfrihet og sannhet, men behandles som en trussel mot oss alle.

Saken er en skam for Storbritannia og deres liberale fortid. Landet utvikler seg i en retning som ikke gir dem noen historisk ære i dag, men plasserer dem på den historiske plassen vi i ettertid vil se på som en avfallsdynge av løgner og svindel.

Knut Lindtner

Snowden erklærer « det betyr slutten på saken mot Julian Assange» etter at en avis avslører LØGNER fra nøkkelvitne i utleverings-saken til USA.

Nøkkel-beskyldninger i saken mot Wikileaks-grunnleggeren Julian Assange viser seg å komme fra en dømt svindler som innrømmer i media at han løy. Assange risikerer opp til 175 års fengsel om han blir utlevert til USA.

Edward Snowden – Wikipedia

Edward Snowden er en annen varsler fra USA som har politisk asyl i Russland – et forhold som også helt avslørende for ytringsfriheten i vest.

Sigurdur Inga Thordarson, er en islandsk statsborger og tidligere frivillig Wikileaks-medarbeider. Han har blitt en FBI-informant for 55 000 dollar. Han har innrømmet til den islandske avisen Stundin at han fabrikkerte viktige deler av beskyldningene i tiltalen. I en artikkel publisert i lørdagens Stundin avslører han detaljer om deler av sitt vitnemål som han nå benekter. Han påstår at Assange aldri hadde instruert han til å gjennomføre noen slags hacking.

Avisen peker på at selv om rettssystemet i London har nektet å utlevere Assange av humanitære årsaker, så står USA fast på påstander basert på Thordarsons vitnemål, et vitnemål han sier er falskt.
For eksempel sier dommen: »Mr. Assange og Teenager mislyktes i et felles forsøk på å dekryptere en fil stjålet fra en bank i NATO-land 1 » der «NATO-land 1 » skal referere til Island, og at Teenager skal være Thordarson selv.

Men nå påstår han at filen det gjelder ikke akkurat kan betraktes som « stjålet » siden det var antatt at filen hadde blitt lekket og sendt ut av en varsler inne i banken, og at mange personer på internett prøvde å dekryptere den på den tiden. Det er fordi den påståtte filen innhold informasjon om misligholdte lån fra Islands Landsbankinn, og som høsten 2008 førte til den økonomiske krisen i landet.

Thordarson har også publisert chat-logger fra den tiden har var frivillig i Wikileaks i 2010 og 2011. De viser hans hyppige forespørsler etter hackere eller kunne skaffe informasjon fra Islands Landsbankinns enheter og nettsider. Men ifølge Stundin viser ingen av disse loggene at Thordarson ble bedt om å gjøre dette av noen i Wikileaks.

Det loggene viser, ifølge avisen er stadige forsøk fra organisasjonens frivillige å blåse opp hans posisjon, å beskrive han som en slags stabssjef eller sjef for kommunikasjonene. I 2012 kom Wikileaks med kriminelle anklager mot Thordarson, om underslag og økonomiske misligheter. Han ble senere dømt for begge disse anklagene på Island. Stundin siterer også Ogmundur Jonasson, på den tiden Islands innenriksminister, som sier at myndighetene i USA ikke skyr noe for å bli kvitt Assange.

Saken faller fra hverandre som denne statuen fra Luxor i Egypt.

De prøver å bruke ting herfra (på Island), og bruke folk i vårt land til å spinne et nett, et edderkoppnett, som kan fange Julian Assange.

Avisen påstår at Thordarsons vitnemål er sentralt for påtalemyndighetene i London til å beskrive Assange som en forbryter og ikke som en journalist som publiserer materiell beskyttet av The First Amendment, lik New York Times eller andre medier som har del i de samme dokumentene som Wikileaks har.

Som en reaksjon på bombe-artikkelen i Stundin twitret NSA-varsleren Edward Snowden: « Dette betyr slutten på saken mot Julian Assange» Og gravejournalisten Glenn Greenwald er enig, han skriver:» Det bør det bli». Assange har sittet mer enn to år bak murene i Belmarsh Prison i Storbritannia.

USA regjering har anklaget den australske journalisten etter Espionage Act. De beskyldte han for å ha lekket klassifisert informasjon i 2010. På den tiden publiserte Wikileaks dokumenter med detaljer som inkluderte mulige krigsforbrytelser begått av USAs militære i Afghanistan og Irak. Washington prøver nå å få Assange utlevert, og han risikerer der 175 års fengsel om han blir funnet skyldig.

I begynnelsen av juni henvendte FNs Special Rapporteur on Torture Nils Melzer seg til Storbritannias regjering og ba dem løslate journalisten. Han fordømmer fengslingen av Assange som «en av de største juridiske skandalen i historien»".

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst.

Kommentar:
Hovedstrømspressens stillhet når det gjelder Assange, sier litt om det fraværet av journalistikk den preges av, når dens oppgave er å presentere det verdensbildet eierne vil befolkningene skal ha. Og eierne av MSM er de samme som eier krigsvåpenindustrien som er avhengig av at det er kriger og høye militære spenninger verden over, for å selge så mye krigsvåpen som mulig.

Den konstruerte saken mot Assange, som avslørte krigsforbrytelser som den ekte journalisten han er, viser at det journalister som driver journalistikk som forfølges, og blir utsatt for attentater og trusler. MSM-journalister som skriver det eierne vil, og som “journalistene” som er nyhetsankere i NRK og TV2 rekker ikke Assange til anklene engang. Det viser de ved å ha sviktet ham helt og har falt han i ryggen ved å fremstille han som en forbryter for leserne.

1 Like

Sagen mod Assange viser tydeligt, hvor bundraaddent hele de Vestlige “Retssystem” er.

Samtidig viser sagen Jo, hvor lidt mennesker er vaerd, set med dette Vestlige “systems” oejne :sleepy:

I de Nordiske lande, er vi altid blivet indoktrineret med, hvor daarlige de lande der ikke er Vestlige, de skulle vaere til alting men, naar vi nu kigger paa disse gamle landes “systemer”, da ser vi udelukkende loegne samt komplet ligegyldighed med baade egne og andre…

1 Like