Slik hjernevasker Google og Wikipedia deg

Fra Technocrazy.
Les hele artikkelen her.

Utdrag:

Slik hjernevasker Google og Wikipedia deg.

.

POSTED BY: RYAN MATTERS VIA OFF-GUARDIAN JULY 14, 2021.

"Selv Wikipedias medstifter sier at den har blitt kjørt av skinnene av venstreorienterte ideologer. Ved hjelp av avanserte AI-programmer skreddersyr Google det du ser i søkeresultatene uten at du har en anelse om at de bevisst skjuler informasjon for deg, selv om du ba om det. ⁃ TN Editor.

Ifølge forskning gjort av We Are Social bruker den gjennomsnittlige internettbrukeren over 6 og en halv time på nettet hver dag.
Internett er både en velsignelse som en forbannelse. På den ene siden gir det oss tilgang til kunnskap og teknologi som forbedrer livene våre, men på den andre siden er det et vanedannende og farlig tankekontrollverktøy som kan utnyttes til å påvirke dine valg og manipulere din tenkning.

COVID-pseudopandemien har fått sensuren på internett til å stige til et nivå uten sidestykke. De som styrer og deres håndlangere går sammen for å tie alle som tør å stille spørsmål ved effekten av vaksiner eller eksistensen av Sars-Cov-2.

La oss oppsummere: I løpet av noen få måneder har tusenvis av YouTube-kanaler og millioner av Facebook-innlegg blitt slettet. Den tidligere presidenten for USA fikk sin Twitter-konto fjernet, og Greenmedinfo, et nettsted som samler forskning om naturlige rettsmidler, fikk både Facebook- og Instagram-kontoer slettet og mistet over en halv million følgere.

LinkedIn ble også med på sensureringen ved å slette kontoen til Dr. Robert Malone etter at han stilte spørsmål om sikkerheten til mRNA-vaksinene, teknologien som han selv spilte en stor rolle for å skape.

Parler ble fjernet fra internett og nettstedet til America’s Frontline Doctors etter at de godkjente ikke-agenda-godkjente behandlinger for å bekjempe COVID-19. Mer nylig, i et trekk som er urovekkende, men likevel forutsigbart, har Facebook begynt å sende brukere tvilsomme meldinger om “ekstremistisk innhold”.

Så innhold som strider mot den vanlige agendaen blir enten sensurert eller direkte slettet. Vi vet det. Men hva med innholdet som strider mot korporasjonenes interesser, men som ikke er farlig nok for dem til å bli fjernet? Hva gjør Google, den største søkemotoren i verden, som behandler over 40 000 søkeforespørsler per sekund, med slikt innhold?

Det første du må forstå om Google er at det er mer enn bare en søkemotor. Google utvikler og vedlikeholder et nettverk av applikasjoner som alle virker sammen for å samle inn, analysere og utnytte dataene dine. Hver applikasjon mater data til den neste, og danner en global kjede av informasjons-utveksling.

For eksempel driver Googles førerløse bilinitiativ Google Maps, som igjen driver Googles lokale oppføringer. Det er denne nettverkseffekten som har gjort Google så kraftig og uovertruffen i søkemotor-rommet.

Som søkemotor bestemmer Google hvilken informasjon du ser og hvilken informasjon du ikke ser. Det sier seg selv, men ethvert verktøy med slik kraft må håndteres på en ansvarlig måte og gjentatte ganger undersøkes.

Alle som velger å bruke et slikt verktøy, bør også være klar over at de ser internett gjennom en linse opprettet av Googles mystiske algoritmer, og at informasjonen de mottar ikke nødvendigvis kommer fra en objektiv eller nøytral kilde.

Googles evne til å påvirke folks tenkning ble demonstrert av arbeidet til Dr. Robert Epstein da teamet hans fant ut at Google hadde en stor innflytelse på resultatet av valget. Epstein skriver at:

Forskningen vår etterlater liten tvil om Google har evnen til å kontrollere velgere. I laboratorieeksperimenter og online-eksperimenter som ble utført i USA, klarte vi å øke andelen mennesker som favoriserte kandidater med mellom 37 og 63 prosent etter bare en søkesesjon. Uansett om Google-sjefen ser det på denne måten eller ikke, manipulerer googles folk konstant brukerne og justerer algoritmer i søkegigantene som folk bruker hvert minutt hver eneste dag".

Det ser også ut til at Google iboende er partisk og for legemidler, for vaksiner, og for Big Pharma. I 2019 gjorde søkemotoren en oppdatering av algoritmen som nettopp shadowbanner helsesider som ikke er tilknyttet milliarder dollar-selskaper.

Nettstedene som ble berørt inkluderte GreenMedInfo, SelfHacked og Mercola.com. Noen av disse nettstedene mistet over 90% av trafikken sin over natten.

Når du søker etter de fleste helserelaterte emnene på Google, er den første siden nesten alltid fylt med innhold fra nettsteder som WebMD, hvis historie er fylt med interessekonflikter og åpent samarbeid med Monsanto, Merck og andre selskaper.

I 2017 svartelistet søkemotoren naturalnews.com, en organisasjon for naturlig helsevesen som rapporterer om kontroversielle helseemner, inkludert vaksinesikkerhet, GMO og farmasøytiske eksperimenter, og de-indekserte over 140 000 av deres nettsider".

3 Likes

Det er jo bare å ta tilbake krafta si, så blir man for evig immun mot fjollete historier. Da begynner de kognitive egenskapene igjen å fungere :slight_smile: Jeg slutter aldri å bli fascinert av hvor avhengig “folk flest” er av ytre bekreftelse på at det de mener og tror støttes av flest mulig “der ute”. Helst også av en professor eller tre, også bilderbergerbolla og pikkoloen, selvsagt. Som om vi er viljeløse, hjernedøde pjuskefiddinger, helt uten substans. Jaja, hver sin lyst, sa vintapper’n, og drakk mens de andre sloss :slight_smile:

2 Likes