Helsedirektoratet advarte mot munnbind i 2009. Nå vil man tvinge det på barn

I 2009 kjøpte Helsedirektoratet inn 15 millioner munnbind til Norge. Men samtidig advarte de folk mot å kjøpe inn munnbind til privat bruk.


Dette er en relatert diskusjon ved siden av det originale innlegget ved https://steigan.no/2021/03/helsedirektoratet-advarte-mot-munnbind-i-2009-na-vil-man-tvinge-det-pa-barn/
1 Like

Helsedirektoratet har da advart mot mye, som det burde ha tidd still om. Egg, salt og smør er noen eksempler. Jeg er temmelig sikker på at det var i lomma på hvalfangerindustrien, slik det pushet margarin på folket. Pipa har en annen lyd i dag.

1 Like

Barn vil ha store problemer med å bruke munnbind riktig, de vil sette det på feil, fingre med det, ta det av sånn uten videre, kaste det på andre og la de slenge rundt. I tillegg vil redusert oksygentilgang gi de mer konsentrasjonsproblemer, læreproblemer og sikkert også trøtthet. Hjernen er ikke ferdig utviklet hos de yngre, og redusert oksygentilgang er neppe positivt for hjernens naturlige utvikling. Jeg syns forslaget rett og slett er idiotisk.

1 Like