– Mangel på åpne smittevern-avveininger er et alvorlig demokratisk problem

Det oppleves som et tillitsbrudd at myndighetene holder tilbake helt nødvendig informasjon over hvilke detaljerte avveininger som ligger til grunn for svært inngripende smitteverntiltak i samfunnet. Det er overraskende at ikke flere partier og representanter har belyst dette i Stortinget i løpet av året som har gått.


Dette er en relatert diskusjon ved siden av det originale innlegget ved https://steigan.no/2021/03/mangel-pa-apne-smittevern-avveininger-er-et-alvorlig-demokratisk-problem/

Hadde bare stortinget kunnet få ut den #¤%¤#!! fingeren så kunne vi hatt en helt annen styring i stedet for disse fullmaktsreglene til regjeringen som neppe er lovlige, engang. Stortinget har overkjørt regjeringen en gang før når det gjaldt skjenkeregler - så da er det på høy tid at de gjør det en gang til.

1 Like

Gode innvendinger av Krf-politikerne. I pressekonferansa i går forsvarte de nye restriksjoner som “nødvendig pga. flere smittetilfeller”, og det er ingen fullgod refleksjon.

Slik jeg har forstått det har Helsedirektoratet med helsedirektør Bjørn Guldvog hatt mye makt, og det er mye dilting etter EU’s ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control).

Fagfolk i FHI (Folkehelseinstituttet) var i hvert i starten mer liberale enn Helsedirektoratet.

Excel-dokumentet under var avdelingsdirektør Line Vold og hennes medarbeidere i FHI sin første tilbakemelding til Helsedirektoratet sitt utkast til første lockdown for 1 år siden. FHI anbefalte å ikke stenge barnehager og barneskoler.

(du kan trykke på bildet)

–Tviler på at Solberg, eller tilmed Høie, tar noen beslutninger.

På spørsmål om når Stoltenberg fikk se listen over smitteverntiltak første gang, svarer hun:
– Det var ikke før i taxien på vei ned til pressekonferansen.

kilde: