Særtilskudd til helse og omsorg

kilde: Fagbladet 2021 08 by Fagbladet - Issuu (side 32)

Mitt perspektiv:

I Norge bør likeverdige nordmenn ha lik rett til begrensa natur- og samfunnsressurser. Men hvilken helse eller omsorg folk har er et utfall som man sjøl påvirker hele livet. At staten har monopol på helse og omsorg, inkludert hvilke “private tjenester” den skal subsidere, skaper en ansvarsløs og kunnskapsfattig befolkning.

Om statens inntekter fordeles likt gjennom ei ubetinga grunninntekt, så har man 1) anledning til å kjøpe sunn mat, 2) anledning til å si nei til jobber som man tror kan være helsefarlige (økonomisk/moralsk frihet), og 3) krav på erstatning ved arbeidsskade (rettsstat/infrastruktur). Dette mener jeg er det riktige forholdet mellom staten og individer vedrørende helse.

Derimot er statens nåværede helsemonopol en perversjon. I dag er man tvunget til å sponse behandlinga av andres livstilsykdommer gjennom kjøp av legemiddel fra USA og eksperimentelle RNA-vaksiner fra Tyskland, eller millionlønningene til hundrevis av helsetopper.

Å faste kroppen for glukose har lenge vært kjent som en (gratis) kur mot kreftceller, men reduksjonistiske medisinere i helsemonopolet velger å utsette syke for strålemaskiner og gift (!), som - overraskelse - er lukrativt for medisinerindustrien.

Mange kollektivister er dessverre nyttige idioter for en korrupt legemiddelindustri. Ved å støtte helsemonopol og muligheten for særtilskudd, så støttes uunngåelig en korrumpering av kontantstrømmen til helse. Når staten som politisk-økonomisk maktkonsentrasjon tar beslutningene, så velger den løysingene det er mest press for - ofte dyre og dårlige løysinger, som da ikke får dø ut naturlig.

Om helse var ei privatsak, og ikke statens anliggende, så måtte reduksjonistiske medisinere og deres tilhengere forfølge irrasjonelle behandlingsformer på egen risiko og regning.

–Det beste “legemedisinen” har produsert er kirurger, som er mer som tannleger eller bilmekanikere. Man har mye mindre behov for kirurgi enn tannlegetime, så dette behovet kunne vært dekka av ei rimelig forsikring for de som ønsker det.


p.s.